Actualitat Notícies

2022. Ajudes destinades a afavorir el manteniment i consolidació de l'ocupació autònoma, dins del Programa de foment del treball autònom
ABR 2022

Ajudes destinades a afavorir el manteniment i consolidació de l'ocupació autònoma, dins del Programa de foment del treball autònom

Objecte Ajudes destinades a afavorir el manteniment i la consolidació de l'ocupació autònoma en l'àmbit territorial de la Comunitat Valenciana, a través d'actuacions integrades de suport, orientació, tutorització i assessorament tècnic a persones treballadores autònomes ja constituïdes

Bases reguladores Ordre 5/2020, de 10 de setembre, de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s'aproven les bases reguladores i s'estableix el procediment de concessió de les ajudes del Programa de foment del treball autònom en la Comunitat Valenciana.(DOGV 8905, 15.09.2020).

Finançament Línia per un import de 300.000,00 €

Actuacions subvencionables

1. Seran subvencionables les actuacions que es relacionen a continuació:

a) Actuacions destinades a proporcionar un acompanyament i tutorització d'aquells projectes de treball autònom que, una vegada posats en marxa, requerisquen d'un suport i seguiment continuat.

b) Actuacions destinades a prestar assistència tècnica a les persones treballadores autònomes consolidades per a la implantació de solucions basades en les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC), millorar el seu grau tecnològic i la seua presència activa en Internet i les xarxes socials.

c) Actuacions d'assessorament en els processos de relleu generacional o relleu de negoci, actuacions la fi de les quals siga la intermediació entre els qui, per aproximar-se a l'edat de jubilació, pretenguen transmetre una activitat empresarial o professional consolidada, i les potencials noves persones empresàries que desitgen emprendre una activitat per compte propi com a persona treballadora autònoma, a través dels instruments que es determinen per a això, així com la difusió de les ofertes i demandes relatives a aquesta mesura i l'orientació i acompanyament a les persones interessades.

d) Actuacions d'assessorament en els processos de canvi d'estratègia competitiva per al manteniment del seu ús, podent suposar un canvi de l'activitat econòmica desenvolupada.

2. Les actuacions a realitzar, objecte de subvenció, podran contractar-se i executar-se entre l'1 de gener i fins al 30 de novembre de 2022.

Costos subvencionables Es consideren subvencionables les despeses realitzades des de l'1 de gener fins al 30 de novembre de 2022 que responguen de manera indubtable a la naturalesa de les activitats subvencionades i que es detallen a continuació:

1. Despeses de personal, entenent per tals aquells destinats a sufragar els costos salarials tant del personal encarregat de l'execució del programa com d'aquell que poguera contractar-se per a aquell fi, incloent en tals despeses els corresponents al prorrateig de pagues extraordinàries i les cotitzacions a la Seguretat Social. Aquests costos no podran excedir dels següents límits:

a) Per a cada persona treballadora de l'entitat amb categoria professional inclosa en els grups de cotització 1, 2 i 3 del Règim General de la Seguretat Social, un import equivalent a 2,5 vegades la base de cotització mínima mensual que a cada grup li corresponga i es trobe vigent en el moment de la convocatòria.

b) Per a cada persona treballadora de l'entitat amb categoria professional inclosa en els grups de cotització 4, 5, 6 i 7 del Règim General de la Seguretat Social, l'import equivalent a 2,5 vegades el salari mínim interprofessional mensual vigent en el moment de la convocatòria.

2. Despeses de desplaçament i estades del personal tècnic i responsables de les actuacions relacionades amb el desenvolupament del projecte, pla o estudi de viabilitat que no podran ser superiors, en cap cas, al 15% de l'import total de la subvenció concedida.

3. Costos indirectes. D'acord amb el que es preveu en l'article 31.9 de la LGS, els costos indirectes hauran d'imputar-se per l'entitat beneficiària a l'activitat subvencionada en la part que raonablement corresponga d'acord amb principis i normes de comptabilitat generalment admeses i, en tot cas, en la mesura en quins tals costos corresponguen al període en què efectivament es realitza l'activitat. Tenint en compte el que s'estableix en l'article 83.3 del RLGS, la fracció del cost total que es considera cost indirecte imputable a l'activitat subvencionada s'estableix en un màxim del 10%.

4. Queden exclosos com a despeses subvencionables els de personal i de serveis professionals que pogueren derivar-se de la contractació d'algun membre dels òrgans de govern de l'entitat sol·licitant.

5. En cap cas el cost de les despeses subvencionables serà superior al valor del mercat.

6. L'entitat beneficiària podrà subcontractar, totalment o parcialment, l'activitat objecte de la subvenció, fins a un percentatge màxim del 10% de l'import de les activitats subvencionades, amb els requisits i prohibicions establits en l'article 29 de la LGS i en l'article 68 del RLGS.

Quantia de la subvenció La quantia màxima que pot rebre cada projecte d'actuació serà de 60.000,00 euros. En cap cas es podrà presentar més d'un projecte per una mateixa entitat.

Beneficiàries Associacions de persones treballadores autònomes que tinguen personalitat jurídica, caràcter intersectorial, àmbit autonòmic i implantació en el territori de la Comunitat Valenciana, i estiguen legalment constituïdes en el Registre d'Associacions Professionals de Treballadors Autònoms de la Comunitat Valenciana. Aquestes entitats hauran d'estar inscrites en el citat registre abans de l'1 de gener de l'any anterior al que es publique la convocatòria a la qual es pretén accedir.

Sol·licituds La presentació de sol·licituds es realitzarà obligatòriament de manera electrònica.

L'imprés de sol·licitud i la documentació annexa que s'exigeix en aquesta convocatòria, s'emplenarà i signarà utilitzant el procediment dissenyat per a aquestes ajudes que estarà disponible en la Guia PROP de la Generalitat, a través del tràmit de sol·licitud d'ajuda dissenyat a aquest efecte.(http://www.gva.es/va/inicio/atencion_ciudadano/buscadores/tramites_servicios).

L'accés directe a aquest tràmit estarà disponible en el següent enllaç:

https://www.gva.es/es/inicio/procedimientos?id_proc=21122 &version=amp

Termini de presentació de sol·licituds El termini de presentació de sol·licituds serà des del 28 de març de 2022 fins al 19 d'abril de 2022, tots dos dies inclosos.

Level AA conformance,W3C WAI Web Content Accessibility Guidelines 2.0
© 2024 - Ajuntament de Riba-roja de Túria - Conselleria d'Innovació, Industria, Comerç i Turisme